Locatie:
Hoendiep

Adres:
Hoendiep 99
9718 TE Groningen

Telefoon:
050 311 0124

Website:
www.bruynzeelkeukens.nl

Bruynzeel Keukens staat al sinds 1937 voor de keuken die werkt. De keuken is het hart van het huishouden. En dat moet gewoon lekker draaien. Dag in, dag uit. Een Bruynzeel keuken is een functionele en mooie en betaalbare keuken. Een keuken met een slimme indeling, voldoende opbergruimte en apparatuur die precies bij jou past.

Wat mag je van ons verwachten? Een nieuwe Bruynzeel keuken kopen betekent een complete keuken kopen. Daarom zijn onze prijzen ook compleet. Dat betekent compleet met: inmeten, bezorgen en monteren.

Kijk voor actuele informatie op de website www.bruynzeelkeukens.nl of bel direct voor een afspraak in onze winkel: 050 311 0124

Schoonmaaktips voor een blinkende keuken!

By | Bruynzeel keuken, Trends, Winkels Hoendiep | No Comments

Schoonmaaktips voor een blinkende keuken

Het minst leuke karweitje tijdens het koken is het opruimen en schoonmaken. Toch is het voor de levensduur van jouw keuken slim om je keuken dagelijks te onderhouden. Hoe je dat het best kunt doen hangt af van het materiaal dat in je keuken is verwerkt. Wees gerust: met de juiste schoonmaakmiddelen en poetsdoeken kom je een heel eind.

Het werkblad schoonmaken

Niet elk werkblad leent zich om snel met een doekje schoon te maken. En lang niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor alle typen bladen. We zetten het even voor je in een overzicht.

Composiet
Dit is een super onderhoudsvriendelijk materiaal. Als je het vuil na het koken met een vochtige doek weghaalt is dit materiaal schoon. Mocht je het zo ver hebben laten komen dat vet, zuren en sappen in het composiet getrokken zijn, dan zullen er echter wel vlekken ontstaan. Gebruik voor het verwijderen van deze vlekken een zachte reiniger en nylon schuurspons. Nog steeds een vlek? Probeer dan glasreiniger.

Kunststof
Eén van de gemakkelijkst schoon te houden bladen. Je hoeft simpelweg alleen het vuil met een natte doek te verwijderen en het blad vervolgens droog maken. Hardnekkige vlekken verwijder je eenvoudig met wat schoonmaakmiddel en een sponsje. Let er wel op dat er je geen schuurmiddel gebruikt. Hierdoor kun je de bovenste laag van je blad aantasten.

Natuursteen of graniet
Vet en zuren kunnen dit materiaal laten verkleuren, pas hier dus mee op. Er is dan vaak geen weg meer terug. Het is daarom belangrijk om een natuurstenen of granieten werkblad met een vochtige doek en neutrale zeep schoon te maken. Gebruik je chemicaliën dan kan de bovenste laag van je werkblad flink aangetast worden.

Composteen
Een ideaal werkblad voor mensen die het niet zo nauw nemen met schoonmaken. Composteen is namelijk bijzonder hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Vlek- en vuilopname van vetten en kleurstoffen is bijna onmogelijk op dit materiaal. Wat rest is het vuil met een nat doekje even verwijderen. Kind kan de was doen.

Hout
Dit materiaal is makkelijk schoon te houden met slechts een vochtig vaatdoekje. Zorg er wel voor dat de vaatdoek niet op je blad blijft liggen. Hout is nu eenmaal vochtgevoelig. Om ervoor te zorgen dat een houten werkblad in topconditie blijft kun je het het best twee keer per jaar met onderhoudsolie behandelen. Zo oogt het weer zo goed als nieuw.

Een fornuis om van te eten

Een pan die overkookt, van die zwarte vlekken op je gaspitten, ingebakken vet: om dit soort frustraties te voorkomen dien je jouw fornuis na elke maaltijd schoon te maken. Voor inductie- en keramische kookplaten geldt dat ze makkelijk schoon te houden zijn: je wacht even tot het fornuis afgekoeld is, doet wat schoonmaakmiddel of gewoon afwasmiddel op de kookplaat en wrijft het grootste vuil er met een vochtige pluisvrije doek of stukje keukenpapier af. Om strepen te voorkomen wrijf je de kookplaat met een droge doek na.

Een gasfornuis is vaak iets lastiger schoon te maken. Je komt wat moeilijker onder de branders. Om hier toch goed te kunnen poetsen, kun je het beste ook de pitten dagelijks uit elkaar halen en elk onderdeel even af doen met wat standaard schoonmaakmiddel en een vochtige doek. Voor een streeploos geheel kun je de kookplaat nog even nawrijven met een droge doek. Heb je een glas-op-glas-kookplaat dan heb je geluk. De gasbranders zijn namelijk op een vlakke glasplaat gemonteerd. En die zijn heel makkelijk te reinigen.

Wat je altijd vergeet: koelkast en oven

Wist je dat een schone koelkast niet alleen hygiënischer is, maar ook beter voor het energieverbruik? Het is dus belangrijk dat je de koelkast minstens elke drie maanden goed schoonmaakt met een sopje. En daarmee bedoelen we alle onderdelen van de koelkast. De consumentenbond heeft er wel een aantal tips voor.

Ook de oven is altijd een lastig karweitje. Mocht je niet gezegend zijn met een oven die zichzelf kan schoonmaken (ja, die zijn er) probeer dan in elk geval na elk gebruik even een doekje door de binnenkant van de afgekoelde oven te halen. Er zijn veel middelen in de supermarkt verkrijgbaar om je oven te reinigen, maar mocht je toch iets minder chemisch willen dan kun je ook één van oma’s middeltjes proberen. Zo ontvet je een oven door enkele plakjes citroen op 200 °C in de oven te leggen. Het citroensap verdampt zo en die bruine vetlaag is makkelijker te verwijderen. Oma weet altijd raad, maar voor het echte onderhoud kun je beter in de gebruikershandleiding kijken of het bij de leverancier navragen. Zo weet je precies dat je de beste schoonmaakoplossing voor jouw specifieke oven gebruikt.

 

Tip voor je keuken! In 5 stappen naar een efficiënte kastindeling!

By | Bruynzeel keuken, Trends, Winkels Hoendiep | No Comments

In 5 stappen naar een efficiënte kastindeling

Misschien herken je het: de pan die je nodig hebt staat altijd op een onbereikbare plek. De ovenwanten liggen nooit binnen handbereik en als je dan een keer besluit je keukenmachine te gebruiken, ben je het juiste mes kwijt. In een goed georganiseerde keuken zijn deze ergernissen verleden tijd. Of je nu een grote of kleine keuken hebt: het begint altijd met een optimale kastindeling. Dat regel je in maar vijf stappen. Let’s go!

1. Inventariseer je spullen

Less is more. Ook in de keuken. Haal daarom eens alle keukenspullen uit je kastjes en rangschik ze in drie categorieën: wat gebruik je veel, wat weinig en wat gebruik je nooit. Probeer iemand anders of de kringloopwinkel blij te maken met de spullen die je zelf eigenlijk nog nooit aangeraakt hebt. Je zult ze namelijk niet missen.

Inventaris

2. Rangschik je keukengerei

Tijdens het koken heb je lang niet al je keukengereedschap nodig. Het is daarom handig om je spullen en apparatuur op basis van keukenactiviteiten in te delen: voorbereiden, koken, serveren, schoonmaken en opslag. Zet alle mengkommen bij elkaar als je vaak bakt, zorg dat alle pollepels, spatels en vleesvorken bij elkaar liggen, net als de borden die je elke dag nodig hebt. Doe dit ook met je bestek, pannen, tupperware enzovoorts.

3. Deel je keuken functioneel in

Een keuken is vaak functioneel en op activiteit ingedeeld. Zo staat de koelkast meestal in de buurt van het fornuis en de wasbak. En zie je prullenbakken vaak dichtbij de vaatwasser staan. Hetzelfde principe geldt voor het opbergen van je keukenspullen. Zorg dat rondom het fornuis alles ligt wat je ook maar tijdens het koken nodig hebt: een kast met pannen, een lade met veelgebruikte kookgerei en de pannenlappen en kruiden, zoals peper en zout. Bij het grootste stuk werkblad is het handig om alles voor de voorbereiding bij de hand te hebben. Denk aan mengkommen, snijplanken, keukenmessen enzovoorts.

Doe ditzelfde met de gootsteenkast. Alleen hier verzamel je alle spullen die je (dagelijks) voor het schoonmaken en opruimen nodig hebt. Geen servieskast of kelder? Zet je dagelijkse kommen en borden in de buurt van je besteklade en houd alle ingrediënten ten behoeve van het koken zoveel mogelijk bij elkaar.Indeling

4. Richt je kasten efficiënt in

Soort bij soort is een van de meest efficiënte manieren om je keuken in te richten. Zo weet je precies waar alles staat. Zorg er hierbij wel voor dat de indeling per kast ook praktisch blijft: een kast vol opgestapelde pannen die je als bouwtoren eerst moet ontleden is dat niet. Handiger zijn brede lades waar je pannen in passen en waarbij je altijd overzicht hebt. Heb je deze niet, zorg dan dat je de pannen per soort bij elkaar zet. Zet de pannen die je het meest gebruikt vooraan.

Efficiënte kastindeling

Lades kun je daarnaast slim indelen met behulp van ladeverdelers. Zo kun je scherpe messen apart van je normale messen opbergen en dunschillers en aardappelschilmesjes bij elkaar bewaren, net als de kaasschaaf en het pizzames. Ook kun je ervoor kiezen om kruiden en basis-ingrediënten zoals bloem, pasta en rijst in dezelfde (doorzichtige) potten te bewaren. Zo creëer je rust in de kast en heb je altijd zicht op je voorraad. Te veel spullen? Zet de grootste items op de achterste rij en de kleine dingen vooraan. Zo houd je overzicht.

Besteklade

5. Berg je overschot op

Maar wat doe je dan met je pastamachine, chocoladefontein en alle extra mesjes die bij je keukenmachine zaten? Heb je na bovenstaande stappen nog ruimte in jouw keukenkasten over? Dan zet je ze natuurlijk daar neer. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze spullen in eenvoudige afsluitbare bakken, stofvrij, in bijvoorbeeld de kelder of kasten van je bijkeuken te bewaren. Zo blijft je keuken overzichtelijk en opgeruimd. Benieuwd hoe je jouw keuken hierna ook opgeruimd houdt?