Locatie:
Hoendiep

Adres:
Hoendiep 99
9718 TE Groningen

Telefoon:
050 311 0124

Website:
www.bruynzeelkeukens.nl

Bruynzeel Keukens staat al sinds 1937 voor de keuken die werkt. De keuken is het hart van het huishouden. En dat moet gewoon lekker draaien. Dag in, dag uit. Een Bruynzeel keuken is een functionele en mooie en betaalbare keuken. Een keuken met een slimme indeling, voldoende opbergruimte en apparatuur die precies bij jou past.

Wat mag je van ons verwachten? Een nieuwe Bruynzeel keuken kopen betekent een complete keuken kopen. Daarom zijn onze prijzen ook compleet. Dat betekent compleet met: inmeten, bezorgen en monteren.

Kijk voor actuele informatie op de website www.bruynzeelkeukens.nl of bel direct voor een afspraak in onze winkel: 050 311 0124

Voordeel bij Bruynzeel!

By | Aanbiedingen, Bruynzeel keuken, Winkels Hoendiep | No Comments

Steeds meer mensen stappen over naar koken op inductie! En dat is niet zo gek: koken op inductie is een stuk veiliger, duurzamer en sneller! Profiteer tot en met 30 september van 250,- euro voordeel op een inductiekookplaat van ATAG. En dat is nog niet alles: leer meteen koken op inductie met een masterclass van topchef Caspar Bürgi. Meer weten? Ga naar https://www.bruynzeelkeukens.nl/ATAG of kom eens langs in een van onze winkels.

 

Stijl je keuken als een pro!

By | Bruynzeel keuken, Trends, Winkels Hoendiep | No Comments

De keuken is steeds vaker onderdeel van het interieur. Steeds meer mensen zijn dan ook bezig om deze plek in huis helemaal eigen te maken. Niet alleen de keuze voor de keuken of afwerking met wandtegels en vloer zorgt hiervoor: ook de styling door middel van accessoires zegt álles over wie jij bent. Maar hoe stijl je jouw keuken? We leggen het je uit aan de hand van enkele praktische tips.

HET KEUKENBLAD STYLEN

Een paar houten snijplanken bij elkaar, een plateau met enkele flesjes olie en azijn  of eenklein kruidentuintje. Het lijkt niet uit temaken wat je op je aanrecht zet, maar schijn bedriegt. Er zijn namelijk enkele handige trucs om het visuele aspect zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Kies bijvoorbeeld altijd voor een oneven aantal objecten bestaande uit één grote eyecatcher of minimaal drie kleinere attributen.

Annrachtblad
Bron: ensuus.nl

 

De regel van drie

Styling aanrechtblad
Bron: stijlvolstyling.com

Waarom drie? Omdat onze hersenen oneven aantallen als aantrekkelijker ervaren. Het maakt daarbij overigens niet uit of de voorwerpendie je kiest van maat, vorm of kleur verschillen.Wel is het zo dat een combinatie van natuurlijke materialen rustiger oogt dan dezelfde setting in bijvoorbeeld kunststof. Verder kun je naar hartenlust blijven combineren.

Leuke ideeën om je aanrecht mee te stylen?

Styling apparatuur
Bron: homedeco.nl

Zet bijvoorbeeld de prachtige KitchenAid of Le Creusetpan in het zicht als je die hebt. Combineer enkele potten met keukengerei gerangschikt op bijvoorbeeld voorbereiden, koken en serveren. Of kies voor verschillende zeeppompjes naast elkaar bij de spoelbak. En wil je dat je bezoek meteen begrijpt wat voor kok je bent? Zet dan je favoriete kookboek op een kookboekstandaard.

Pompjes
Bron: huistuinliefde.nl 

ACCESSOIRES IN OPEN KASTEN OF PLANKEN

Een stapel borden afgewisseld met enkele theeglazen en plantjes? Soms ziet dat er in een open kast of op een wandplank slordig uit. Dat komt omdat je vaak een scala aan verschillend servies en toebehoren combineert. Op deze manier maak je weliswaar optimaal gebruik van de aanwezige opbergruimte. Echter gaat het ten koste van de looks.

Open kast
Open kast Atlas Staal 

Kies er daarom voor om servies van hetzelfde materiaal of dezelfde dessins bij elkaar te zetten. En kies bij voorkeur voor een neutrale kleur.Hierdoor straalt je keuken meer rust uit en lijkt de ruimte groter. Wissel ook af in hoogte; zet naast een stapel borden wat kleiner servies zoals espressokopjes of kruidenpotjes. Niet geheel onbelangrijk: less is more. Probeer dus niet te veel op je plankjes te zetten. Want daar wordt het geheel een stuk rumoeriger van.

Servies op planken
Bron: dougelissa.blogpost.nl

PERSONALISEREN VAN JE KEUKEN

Krijtbord
Bron: kamer 26

Naast losse accessoires zijn er ook andere mogelijkheden om je keuken een persoonlijk stijltintje mee te geven. Natuurlijk start je daar al

mee bij de keuze van je keuken en de afwerking daarvan in hetwerkblad,spoelbak engrepen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om –op accessoires na- je keuken een persoonlijk stijltintje mee te geven. Denk aan je favoriete recepten in eengaaspaneel of op eenkrijt-,magneet- of prikbord aan de muur. Of geef je keuken eens in de zoveel tijd een andere look door één of meerdere wanden in de ruimte een nieuwe kleur of behangetje te geven. Zo is het botanische patroon in behangetjes en accessoires helemaal in dit jaar!

Gaaspaneel

 

KEUKEN STYLING; DE TRENDS VOOR 2018

Wil je nu alles volgens het modeboekje doen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw keuken en accessoires aan de trends aan te passen. Of je nu kiest voor het aanpassen van je handgrepen in de 2018 stijlkleur zwart of je accessoires toevoegt in Pantone kleur van het jaar ‘ultraviolet’. Volgens de interieur experts kun je sowieso niet veel fout doen. Kleuren en culturen mixen mag en ook texturen combineren wordt dit jaar gedoogd. Houd er wel rekening mee dat ook de georganiseerde interieurs een comeback maken. Dat wil zeggen: hoeveel je ook toevoegt, zorg ervoor dat de keuken dit jaar ook opgeruimd oogt. Succes!

Moodboard
Doe nog meer inspiratie op in ons Inspiratiemagazine

Schoonmaaktips voor een blinkende keuken!

By | Bruynzeel keuken, Trends, Winkels Hoendiep | No Comments

Schoonmaaktips voor een blinkende keuken

Het minst leuke karweitje tijdens het koken is het opruimen en schoonmaken. Toch is het voor de levensduur van jouw keuken slim om je keuken dagelijks te onderhouden. Hoe je dat het best kunt doen hangt af van het materiaal dat in je keuken is verwerkt. Wees gerust: met de juiste schoonmaakmiddelen en poetsdoeken kom je een heel eind.

Het werkblad schoonmaken

Niet elk werkblad leent zich om snel met een doekje schoon te maken. En lang niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor alle typen bladen. We zetten het even voor je in een overzicht.

Composiet
Dit is een super onderhoudsvriendelijk materiaal. Als je het vuil na het koken met een vochtige doek weghaalt is dit materiaal schoon. Mocht je het zo ver hebben laten komen dat vet, zuren en sappen in het composiet getrokken zijn, dan zullen er echter wel vlekken ontstaan. Gebruik voor het verwijderen van deze vlekken een zachte reiniger en nylon schuurspons. Nog steeds een vlek? Probeer dan glasreiniger.

Kunststof
Eén van de gemakkelijkst schoon te houden bladen. Je hoeft simpelweg alleen het vuil met een natte doek te verwijderen en het blad vervolgens droog maken. Hardnekkige vlekken verwijder je eenvoudig met wat schoonmaakmiddel en een sponsje. Let er wel op dat er je geen schuurmiddel gebruikt. Hierdoor kun je de bovenste laag van je blad aantasten.

Natuursteen of graniet
Vet en zuren kunnen dit materiaal laten verkleuren, pas hier dus mee op. Er is dan vaak geen weg meer terug. Het is daarom belangrijk om een natuurstenen of granieten werkblad met een vochtige doek en neutrale zeep schoon te maken. Gebruik je chemicaliën dan kan de bovenste laag van je werkblad flink aangetast worden.

Composteen
Een ideaal werkblad voor mensen die het niet zo nauw nemen met schoonmaken. Composteen is namelijk bijzonder hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Vlek- en vuilopname van vetten en kleurstoffen is bijna onmogelijk op dit materiaal. Wat rest is het vuil met een nat doekje even verwijderen. Kind kan de was doen.

Hout
Dit materiaal is makkelijk schoon te houden met slechts een vochtig vaatdoekje. Zorg er wel voor dat de vaatdoek niet op je blad blijft liggen. Hout is nu eenmaal vochtgevoelig. Om ervoor te zorgen dat een houten werkblad in topconditie blijft kun je het het best twee keer per jaar met onderhoudsolie behandelen. Zo oogt het weer zo goed als nieuw.

Een fornuis om van te eten

Een pan die overkookt, van die zwarte vlekken op je gaspitten, ingebakken vet: om dit soort frustraties te voorkomen dien je jouw fornuis na elke maaltijd schoon te maken. Voor inductie- en keramische kookplaten geldt dat ze makkelijk schoon te houden zijn: je wacht even tot het fornuis afgekoeld is, doet wat schoonmaakmiddel of gewoon afwasmiddel op de kookplaat en wrijft het grootste vuil er met een vochtige pluisvrije doek of stukje keukenpapier af. Om strepen te voorkomen wrijf je de kookplaat met een droge doek na.

Een gasfornuis is vaak iets lastiger schoon te maken. Je komt wat moeilijker onder de branders. Om hier toch goed te kunnen poetsen, kun je het beste ook de pitten dagelijks uit elkaar halen en elk onderdeel even af doen met wat standaard schoonmaakmiddel en een vochtige doek. Voor een streeploos geheel kun je de kookplaat nog even nawrijven met een droge doek. Heb je een glas-op-glas-kookplaat dan heb je geluk. De gasbranders zijn namelijk op een vlakke glasplaat gemonteerd. En die zijn heel makkelijk te reinigen.

Wat je altijd vergeet: koelkast en oven

Wist je dat een schone koelkast niet alleen hygiënischer is, maar ook beter voor het energieverbruik? Het is dus belangrijk dat je de koelkast minstens elke drie maanden goed schoonmaakt met een sopje. En daarmee bedoelen we alle onderdelen van de koelkast. De consumentenbond heeft er wel een aantal tips voor.

Ook de oven is altijd een lastig karweitje. Mocht je niet gezegend zijn met een oven die zichzelf kan schoonmaken (ja, die zijn er) probeer dan in elk geval na elk gebruik even een doekje door de binnenkant van de afgekoelde oven te halen. Er zijn veel middelen in de supermarkt verkrijgbaar om je oven te reinigen, maar mocht je toch iets minder chemisch willen dan kun je ook één van oma’s middeltjes proberen. Zo ontvet je een oven door enkele plakjes citroen op 200 °C in de oven te leggen. Het citroensap verdampt zo en die bruine vetlaag is makkelijker te verwijderen. Oma weet altijd raad, maar voor het echte onderhoud kun je beter in de gebruikershandleiding kijken of het bij de leverancier navragen. Zo weet je precies dat je de beste schoonmaakoplossing voor jouw specifieke oven gebruikt.