Locatie:
Peizerweg (Vesta Woonforum)

Adres:
Peizerweg 78
9727 AK Groningen

Telefoon:
050-5716718

Website:
www.naturogroningen.nl

E-mailadres:
info@naturogroningen.nl

naturo3

Naturo vloeren Groningen is de oudste kurkvloeren zaak van Noord Nederland en alom bekend om haar service en garantie. Na 23 jaar gevestigd te zijn geweest aan de Nwe Ebbingestraat , is Naturo Vloeren Groningen inmiddels al weer jarenlang gevestigd in het Vesta Woonforum aan de Peizerweg in Groningen. Hier is ruimschoots gratis parkeergelegenheid en de mogelijkheid en ruimte om een keur aan Kurk-, Parket- en laminaatvloeren te showen.

Moderne kurkvloeren!

Mocht het zo zijn dat u bij kurkvloeren nog steeds denkt aan bruine vloeren, is het zeker de moeite waard om in onze moderne showroom te komen kijken naar de honderden mogelijkheden in kleur en designs. Op het gebied van (massief) parket en laminaat zijn we een tiental jaren actief en hebben we de nodige ervaring opgedaan om u op een goede manier te adviseren. Al onze vloeren worden vakkundig gelegd door onze eigen vloerleggers, waardoor we kwaliteit kunnen garanderen. Uiteraard is het ook mogelijk om de vloeren zelf te leggen en wij kunnen u daarbij het nodige advies geven.

Wij zijn iedere 1e zondag van de maand geopend (behalve in juli en augustus).

Heeft u wel eens aan een kurkvloer gedacht?

By | Naturo vloeren, Trends, Winkels Peizerweg | No Comments

Bij Naturo Vloeren adviseren wij u graag! Hieronder alvast wat informatie over Kurk! 

Waar komen de kurkproducten van vandaan?
De kurk voor de tassen en andere doeleinden komt voornamelijk uit Portugal, maar ook uit enkele andere landen rond het Middellandse zeegebied. In deze gebieden heeft men door de eeuwen heen grote kennis kunnen opbouwen over het verbouwen, oogsten en verwerken van kurk, wat resulteert in kurkproducten van hoge kwaliteit. Het kurkleer wordt door eerlijk betaalde en professionele werknemers verwerkt tot vele artikelen. Kinderarbeid is hierbij uitgesloten.

Hoe wordt er van de bast van de kurkeik kurkleer, -textiel en -papier gemaakt?

De eerste oogst van kurk kan plaatsvinden als de boom een omtrek van 80cm heeft bereikt. De boom  is dan zo’n 25 jaar oud. Deze eerste oogst is nog niet fijn genoeg van structuur en wordt virgin cork genoemd. Pas 9 jaar later ontstaat de fijnere kwaliteit kurk die nodig is. De schors wordt gestapeld en zes maanden in de open lucht gelegd. In deze tijd stabiliseert de kurk waarna het gesorteerd kan worden op dikte en kwaliteit. Na deze periode worden de delen kurk gekookt en gestoomd waardoor het materiaal gezuiverd en meer flexibel wordt. Hitte en hoge druk zorgen ervoor dat de kurk in dikke blokken wordt geperst om het daarna in dunne plakken te snijden. Deze plakken worden gepolijst en op een (afhankelijk van de toepassing) achtergrond gelijmd  zodat het gebruikt kan worden als kurktextiel.

Wat is er zo bijzonder aan producten van kurk?
Kurkproducten zijn gemaakt van het schors van de kurkeik (Quercus Suber). Deze schors kan geoogst worden zonder de bomen om te hoeven kappen.  De duurzaamheid van het productieproces en de mogelijkheden voor recyclen zijn twee van de meest kenmerkende aspecten. Daarbij zijn de eigenschappen van kurk uniek te noemen: Het is licht in gewicht, enigszins  elastisch, niet poreus, isolerend, waterafstotend, sterk in het dagelijks gebruik, hypoallergeen, antibacterieel en minder vatbaar voor vuur. Met de aanschaf van een kurkproduct levert u een bijdrage aan het behoud van een natuurlijke en zich hernieuwende bron.
 
Zijn kurkproducten milieuvriendelijk?
Ja, er hoeven geen bomen gekapt te worden bij het oogsten van kurk. De kurkeik is in staat zijn schors in negen jaar te vernieuwen waarna de volgende oogst kan plaatsvinden. In het productieproces is er bijna geen afval van de grondstof, omdat alle resten verwerkt kunnen worden. Door het gebruik van kurk worden de kurkbossen, die een belangrijk aandeel hebben in het verminderen van het CO2 gehalte, onderhouden en in stand gehouden. Kurk is uiteraard een prima alternatief voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken.

Is er een tekort aan kurk in de toekomst?
Het verhaal dat wijnproducenten liever plastic kurken gebruiken, omdat er een tekort aan kurk zou zijn is een wijdverbreide fabel. Professionals uit de kurkindustrie hebben bevestigd dat er voldoende kurk is om meer dan honderd jaar vooruit te kunnen. Daarbij is er een herbebossingsprogramma in Portugal, waardoor de kurkbossen gemiddeld per jaar 4% in omvang toenemen.

Hoe verzorg ik mijn producten van kurkleer en kurktextiel?    
Kurkleer kan met handwarm water (30°C) gewassen worden. U kunt daarvoor een fijnwasmiddel gebruiken of een zachte zeep.  Kurkproducten hoeven niet voor gebruik behandeld te worden, zoals dat bij leer wel het geval is. Het is gemakkelijk te reinigen met een natte doek en zachte zeep, licht nawrijven met een droge doek en laten drogen. Kurktextiel/-leer kan ook gestreken worden, hoewel dat niet snel nodig zal zijn. Het strijkijzer instellen op de laagste stand en de kurk bedekken met een vochtige doek of zijdepapier.

Kan ik rode wijn, mayonaise, chocolade en andere hardnekkige vlekken verwijderen?
Ja, vlekken zijn eenvoudig te verwijderen door het product schoon te wrijven met een natte doek met wat vloeibare zeep.

Kunnen de producten na verloop van tijd veranderen?
Ja, na verloop van tijd zal kurk, net als leer, wat donkerder van kleur worden.

Zijn de tassen van kurk waterproof?
Ja, ze zijn goed bestand tegen regen en andere weersinvloeden. Dit is een natuurlijke eigenschap van kurk.

Hoe lang kan ik plezier hebben van mijn kurkproduct?
Producten van kurkleer gaan net zo lang mee als producten van een gemiddelde leerkwaliteit bij normaal gebruik.

 

Naturo Vloeren; ook voor betondesign!

By | Aanbiedingen, Naturo vloeren | No Comments

NATURO VLOEREN LEVERT HET BESTE BETONDESIGN VAN GRONINGEN

Behoefte aan een strakke, eenvoudig aan te brengen vloer? Kies dan voor betondesign. Wij van Naturo Vloeren Groningen kunnen de beste betonvloeren leggen.

Waarom kiezen voor betondesign?

  • Fraaie betonuitstraling
  • Geschikt voor vloer en wand
  • Eenvoudig aan te brengen als dunne afwerklaag
  • Stofvrij, slijtvast en vuilbestendig

naturo-vloeren-beton

Beton kan gebruikt worden voor vloer en wand

Betondesign kan als afwerkvloer worden geïnstalleerd, direct op een geschikte ondergrond. Het resultaat is een strakke, vlakke vloer, met een hightech industriële uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid. Hetzelfde geldt voor de afwerking van wanden, die hiervoor voldoende zijn voorbereid voor een mooi strak resultaat. In overleg met de verwerker kan er ook structuur in de afwerklaag worden gebracht. We zijn hier flexibel in.

Betondesign is een perfecte keuze als u op zoek bent naar een strakke uitstraling. Op iedere plek is ons betondesign aan te brengen, thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen, etc.

naturo-vloeren-betonkleuren

Heeft u interesse in een Betondesign vloer?

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie. Dit is mogelijk via mail of telefoon

Volgende: