Tegenwoordig zijn televisies platter dan ooit. De omlijsting wordt steeds dunner waardoor je nog meer beeld kunt zien tijdens het tv kijken en ook doen fabrikanten steeds beter hun best op het design. Televisies zijn niet langer een functioneel voorwerp, maar een onderdeel van het interieur dat gezien mag worden. Om je televisie dan ook goed tot zijn recht te laten komen is de muurbeugel een mooie uitkomst. De muurbeugel maakt het mogelijk om je televisie op te hangen aan de wand. Hierdoor komt je televisie niet alleen goed tot zijn recht maar bespaar je ook veel ruimte rondom je tv. Functioneel en mooi!

tv-muurbeugel-newstar

Bron: tvbeugels.nl

Muurbeugels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Op deze manier is er altijd een geschikte muurbeugel te vinden voor je televisie en de wensen die je hebt. PlatteTVDiscounter heeft een erg groot assortiment muurbeugels met allemaal verschillende mogelijkheden. Om een duidelijk overzicht te krijgen van wat deze muurbeugels kunnen bespreken we de mogelijkheden kort. Er zijn draaibare, kantelbare en vaste muurbeugels. Een draaibare muurbeugel zorgt ervoor dat je in elke gewenste hoek televisie kunt kijken afhankelijk van hoeveel graden de beugel kan draaien. Vervelende weerspiegelingen  van een lamp of zie je jezelf terug in het scherm? Dit voorkom je met een kantelbare muurbeugel, kantel je televisie iets omhoog of naar beneden en weg is de reflectie. De vaste muurbeugel spreekt voor zich, monteer je televisie aan de muur en deze blijft mooi hangen. Het is mogelijk om voor een wandbeugel te kiezen maar ook voor een plafondbeugel. De plafondbeugel is ideaal voor het besparen van ruimte, met deze beugel heb je zowel onder de als rondom je televisie meer ruimte.

Past zo’n muurbeugel nou ook helemaal in jouw huis? Hoe vind je dan de juiste maat en weet je zeker of het past? Geen probleem, want hier zijn de VESA afmetingen voor. De VESA maat van je televisie en de muurbeugel moeten overeenkomen. In de gebruiksaanwijzing van de televisie staat de maat vaak aangegeven en anders is kan je deze gemakkelijk opmeten. Dit doe je door de afstand tussen de schroeven horizontaal en verticaal op te meten.

tv-beugel-en-kabelgoten_1_1Bron: klein.nl

Naast de juiste VESA maat is het verstandig om je muurtype te bekijken. Niet elk muurtype is geschikt voor zware televisie en ieder type muur vraagt om een andere montage constructie om de beugel te verankeren. Verdiep je hier eerst in voordat je iets koopt wat vervolgens niet geschikt is voor jouw muur.

  •     Teken eerst gaten op de muur of plafond af.
  •      Kijk of er geen waterleiding of elektriciteitskabel loopt op de gewenste plek.
  •     Juiste kijkhoogte bepalen (ooghoogte op 1/3  van de bovenkant van de tv).
  •     Geschikte beugel voor het gewicht van de televisie.

Meer weten? Kom langs bij ons in de winkel aan het Hoendiep in Kruit&Kramer Woonmall.