Locatie:
Peizerweg (Vesta Woonforum)

Adres:
Peizerweg 74
9727 AK Groningen

Telefoon:
050 – 5204280

Website:
www.vesta.nl

E-mailadres:
info@vesta.nl

vesta1

Vesta heeft voor elke leefstijl een woonstijl. Van design tot klassieke meubelen, van robuuste houten vloeren en kwalitatief tapijt, tot comfortabele boxspring combinaties. Ook vindt u bij Vesta accessoires als lampen, kussens en allerlei sfeermakers om van je huis, je thuis te maken. Voor een totaal advies of ontwerp staan binnenhuisarchitecten bij Vesta klaar om u te laten zien hoe uw woondroom uit kan komen. Neem gerust een plattegrond of tekening van uw woning mee, en laat u verrassen. Bij Vesta vindt u topmerken als: Topform, Montis, Harvink, Hulsta, Natuzzi en Leolux. Daarnaast heeft Vesta de grootste slaapkamerafdeling van Nederland met merken als: Auping, Pullman, VI Spring en Tempur.

Of je nu een jaren ’30-huis, een schipperswoning, een nieuwbouwappartement of een Scandinavisch houten huis hebt, elk huis heeft z’n eigen stijl en karakter. Bij Vesta weten we dat en daarom is Vesta in de loop der jaren uitgegroeid tot hét wooncentrum van het Noorden, gevestigd in het spraakmakende Woonforum in Groningen.

Expositie Maria Koijck in Vesta Woonforum

By | Nieuws, Vesta, Winkels Peizerweg, Woonforum | No Comments

Expositie Maria Koijck

Van zaterdag 23 t/m donderdag 28 september staat kunstenares Maria Koijck met een expositie in Vesta Woonforum. Maria Koijck door haar reis naar Sierra Leone bezig met de vraag: “als wij zo doorgaan met het produceren van afval, zal moeder aarde dan uiteindelijk uit plastic bestaan in plaats van vruchtbare aarde?”

Samen met de ontwikkelingsorganisatie “Save the Children” heeft Maria de krottenwijken van Freetown in Sierra Leone bezocht. Dit bezoek maakte veel indruk, sinds deze reis wijdt ze haar werk aan bewustwording onder de mens over de consequenties van zwerfafval.

Eenmaal terug in Nederland wilde kunstenares Maria een beeld van plastic flessen maken. Binnen twee maanden raapte zij 1500 flessen op. Dit was tijdens haar dagelijkse fietstochtje naar het atelier. Hierdoor werd Maria er bewust van dat plastic niet alleen een probleem is in Afrika, maar dit al begint bij je eigen voordeur. Sindsdien is zij bezig met het vergroten van de bewustwording. Ze geeft onder andere lessen op basisscholen in samenwerking met de Gemeente Groningen. Maria laat graag een ander beeld van zwerfafval zien. Het is materiaal wat hergebruikt kan worden, op welke manier dan ook. Als het maar goed worden gescheiden en naar de juiste plek gaat.

Op zondag 24 september staat zij in het Vesta Woonforum, hier geeft zij een lezing over haar werken.

Volgende: