Een open kast is een echte eyecatcher in je interieur. Niet alleen omdat de kast zelf een mooi design heeft maar het zit hem vooral in de styling ervan. Of je nou een echte verzamelaar bent en je mooiste items tentoon wilt stellen of jouw boeken en interieuraccessoires stylish een plekje wilt geven, een open kast bied hiervoor 1001 mogelijkheden. Wij geven je een paar praktische tips voor de styling van een open kast.

Creatief met kleur
Gekleurde accessoires geven leven aan je kast maar wanneer je deze kris kras door elkaar plaatst wordt het al snel een druk geheel. Probeer daarom op kleur te groeperen of kies voor een rustiger kleurenpalet met één kleur die eruit springt. Dit voorjaar zien we veel natuurlijke tinten zoals bruine en grijstinten. Deze combineren mooi met groen en hiervoor zou je natuurlijk prima kunnen werken met een paar groene planten zoals bijvoorbeeld hangplanten die je neerzet in de kast zodat de bladeren speels naar beneden hangen.

Alles heeft een ritme
Wist je dat je met ritme rust kunt creeeren? Stel jouw open kast is een servieskast. Je kunt de koffiekopjes natuurlijk zonder na te denken neerzetten maar als je alle oren van de bekers dezelfde kant op zet geeft dat een heel rustig geheel. Zo kan dit ook met bijvoorbeeld de glazen en de borden. Zet alle glazen met dezelfde grootte netjes naast elkaar en maak een verloop van lage naar hoge glazen. Het vergt wel wat discipline wanneer je snel de afwasmachine wilt leegruimen maar je zult zien dat met een beetje bewust neerzetten je een mooi en rustig geheel creeert.

Spelen met boeken
Heb jij veel boeken en wil je deze op een leuke manier in jouw open kast presenteren wissel dan eens af door een paar boeken neer te leggen in plaats rechtop te zetten. Of groepeer de boeken op kleur en leg de ene kleur neer en zet de andere kleur rechtop. Ook is het leuk om boeken af te wisselen met accessoires, bijvoorbeeld een mooie vaas of wat schattige beeldjes. Of plaats wat kleinere potjes met verschillende plantjes in groepjes bij elkaar tussen de boeken voor een wat speelser geheel.

Dozen en manden
Weet je echt niet meer wat je met de nog overtollige ruimte in je open kast aanmoet dan kan je deze ook gemakkelijk opvullen met een mooie rieten mand of een kartonnen opbergbox. Of wat dacht je van een paar stoere houten kistjes…. Zo zie je maar, een open kast stylen is helemaal niet zo lastig en mocht je toch nog een beetje hulp nodig hebben dan kan je je natuurlijk uitgebreid online laten inspireren op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram